marți, 12 aprilie 2011

Unicul Maestru



TU ești acel Maestru pe care îl cauți și nimeni altul.

Pornim de la această afirmație, acest adevar unic și de necontestat, pe care în continuare îl vom detalia. Pentru aceasta îl privim din trei puncte de vedere:

1. TU, respectiv contribuția ta spre realizarea Sinelui;
2. Dumnezeu, respectiv călăuzirea divină spre realizarea Sinelui;
3. Exteriorul, respectiv multitudinea de situații și trăiri „aduse” în experiența ta de către tine.
Menționez încă de la început ca nu exista separere între cele trei planuri pe care le abordăm, dar pentru o mai „ușoară” percepție mentală, le luăm pe fiecare în parte și le privim „separat”.

1. TU, respectiv contribuția ta spre realizarea Sinelui;

Neale Donald Walsh
Învățătorii Mei, cu toții au adus același mesaj : „Eu nu sunt mai sfânt decat tine”, ci: „Ești la fel de sfânt ca și mine.”
Numai când spui : „Eu am făcut aceasta”, găsești puterea de a o schimba.
Fiecare rugăciune ,  fiecare gând, fiecare sentiment, fiecare afirmație este creatoare. De-abia în punctul in care este fervent  „ținută” drept adevar, atunci se va manifesta în experiența ta.
TU ești unicul Maestru al vieții tale. Gândurile, dorințele, adevărurile tale au făcut posibilă materializarea întregii vieți pe care o trăiești. Atâta timp cât nu realizezi conștient aceasta, vei continua să ramâi în „capcana minții”, care se zbate să te facă să crezi că tu „nu deții controlul”, „tu nu poți face nimic”.
Datorită voinței și credinței tale ai ajuns să obții informațiile pe care le cauți. Universul s-a modelat după gândul tău și ti-a adus în existentă toate învățăturile pe care le-ai primit. Odată cu aceasta, puterea minții asupra ta începe să se diminueze, începi să realizezi că tu ești arhitectul propriei tale vieți. „Portița de scăpare” a minții este însăși falsa impresie că orice altceva te-a ajutat, numai nu tu însuși. Devino înainte de toate conștient de ceea ce ești cu adevarat și apoi întreaba-te iarăși: „Cine mă învață?”. Oare nu ești tu acela?

2. Dumnezeu, respectiv călăuzirea divină spre realizarea Sinelui;

Neale Donald Walsh
„Ești în parteneriat cu Dumnezeu. Împărțim un legământ etern. Promisiunea Mea fața de tine este să-ți ofer tot timpul ceea ce tu ceri. Promisiunea ta este să ceri.”
Astfel, Dumnezeu în permanență ne „favorizează”. Tot ceea ce avem noi de făcut este să cerem ceea ce sufletul nostru vrea, aici nu ma refer la dorințele minții pe care le cunoaștem cu toții și să fim siguri că, indiferent de aparențele momentane, vom primi. Ceea ce căutăm noi este în fond fericirea adusă, născută din realizarea Sinelui.
Nu există separare între noi și Dumnezeu. Primul gând care ia naștere în mintea noastră este: „EU”, de aici apare și aparenta separare. Da abia când ajungem dincolo de acest : „EU”, descoperim ceea ce suntem cu adevărat și anume: iubire, vid infinit.

3. Exteriorul, respectiv multitudinea de situații și trăiri „aduse” în experiența ta de către tine.

În permanență invocăm ceva ce a apărut în viața noastră, datorită nouă, ca fiind acel ceva ce ne-a schimbat, ce ne-a luminat. Cel mai întâlnit caz este acela al unui Maestru. Desigur el ne-a ghidat spre ceea ce suntem acum, dar, doar atât. Noi înșine l-am „chemat” în viața noastră și tot noi am ales să-i înțelegem învățăturile și să-l lăsăm să interacționeze cu „drumul” nostru. Nu există alt  Maestru înafară de: „TU”(tine), pentru tine.

Mooji
InterlocutorDacă nu sunt predestinat să fiu iluminat, oricât de mult aș încerca, nu voi ajunge iluminat, nu-i așa?”
Mooji




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu